Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Jeden prostor, tři zóny

V  Praze jsme dostali k dispozici nádherný, světlý prostor, který měl od začátku plnit funkci hned tří jednotlivých místností - ložnice, pracovny i obývacího pokoje. Přijali jsme tuto výzvu a vrhli jsme se do příprav. Místnost byla naštěstí poměrně veliká, nebyl tedy žádný problém rozdělit prostor na zóny tak, aby na sebe přirozeně navazovaly, ale aby byly zároveň natolik oddělené, aby bylo jasné, kde končí jedna a začíná druhá. 

Vzhledem k povaze jednotlivých zón jsme se rozhodli největší část proměnit v obývací pokoj, který má vyšší nároky na prostor. Je to místo, kde se lidé potkávají a chtěli jsme, aby se tu všichni cítili dobře a ne stísněně. V obývací zóně jsme se soustředili hlavně na úložné prostory a nízké skříňky, abychom co nejméně zatěžovali prostor nábytkem. Vznikl tak vzdušný prostor s nízkym TV stolkem a zavěšenými skříňkami zavěšenými v prostoru. Součástí našeho řešení je i nezbytný  nízký konferenční stolek.

Druhá a třetí zóna vznikla na prakticky stejném místě - rohová patrová postel vytvořila přirozené pracovní místo pod plochou postele. Patrová postel byla navržena jako dvoulůžko, vznikl tedy dostatečný prostor pro široký pracovní stůl a skříň na míru. Kvůli nevhodnému stropu jsme zvolili úsporný nosný žebřík a skříň, na které jsme postel usadili. Součástí pracovny je tedy sestava praktických polic i dalšího úložného prostoru. Veškerá plocha v pokoji byla efektivně využita na požadované vybavení a majitelé jsou spokojeni.
Zpět na seznam